Leeskring Leorim - De nazi en de kapper

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

18 +

Leorim leest De nazi en de kapper een roman van Edgar Hilsenrath. De Nazi en de kapper.jpg Max Schulz is de zoon van een arische straatmadelief Minna Schulz. Hij groeit op met zijn joodse schoolvriend Itzig en leert bij diens vader het kappersvak. Tijdens WO II ontpopt hij zich tot een van de grootste massamoordenaars in een vernietigingskamp, waar ook zijn vroegere buurtgenoten en vrienden ... Lees meer

Leorim leest De nazi en de kapper een roman van Edgar Hilsenrath.

De Nazi en de kapper.jpg
Max Schulz is de zoon van een arische straatmadelief Minna Schulz. Hij groeit op met zijn joodse schoolvriend Itzig en leert bij diens vader het kappersvak. Tijdens WO II ontpopt hij zich tot een van de grootste massamoordenaars in een vernietigingskamp, waar ook zijn vroegere buurtgenoten en vrienden het leven laten. Na de oorlog neemt Schulz de identiteit van een van zijn slachtoffers aan: zijn vroegere vriend Itzig Finkelstein. Hij duikt onder in Israël, trouwt en neemt in Tel Aviv een kapperzaak over. Max wordt een gerespecteerd burger, maar zijn geweten begint te spreken.

Leeskring Leorim leest De nazi en de kapper van Edgar Hilsenrath en komt samen in de bib om de roman te bespreken. Je kan het leeskringboek ontlenen aan de balie van de bibliotheek in Lede en Oordegem. Iedereen is welkom, ook als je het boek niet gelezen hebt.

De leeskring wordt begeleid door vzw Leesweb en is een samenwerking met BibArt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Openbare Bibliotheek Lede
Kerkevijverstraat 19A
9340 Lede
donderdag 28 mei 2020 van 20:00 tot 22:00
Openbare Bibliotheek Lede

€ 2,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

lede.bibliotheek.be

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid