Kopergietery & beeldsmederij De Maan

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

4 +

Van Tati tot dada...  poëtische punk voor de allerkleinsten.  --------------------------------------------------- Bertrand kijkt droevig toe hoe de mensheid in al hun plezier en met veel goede bedoelingen,  de wereld langzaam lijkt om zeep te helpen.   In een massa aan rommel en afgewezen voorwerpen wordt in plastiekBERTRAND op zoek gegaan naar de schoonheid in dit zogenaamde ‘niets’. De ... Lees meer

Van Tati tot dada... 
poëtische punk voor de allerkleinsten. 
---------------------------------------------------

Bertrand kijkt droevig toe hoe de mensheid in al hun plezier en met veel goede bedoelingen, 
de wereld langzaam lijkt om zeep te helpen.  

In een massa aan rommel en afgewezen voorwerpen wordt in plastiekBERTRAND op zoek gegaan naar de schoonheid in dit zogenaamde ‘niets’. De kapotte stofzuiger, die lelijke rok, een plastieken zak en zelfs mama’s oude broodrooster...

Wat weggeworpen werd, komt tot leven.
Wat aan de kant geschoven werd, mag weer mee doen.
Wat niet meer mocht bestaan, krijgt terug een ziel.


Kostuumontwerpsters Leentje Kerremans en Valerie Le Roy delen een grote liefde voor de pracht en humor van alledaagse ‘stomme’ dingen. Samen met theatermakers Michiel Soete, Nona Demey Gallagher en muzikant Janko Beckers vissen ze in die zee van ogenschijnlijke prullen naar geheime vermommingen en dubbele levens. Ze komen boven met een uiterst visuele voorstelling.

 

++ CREDITS ++
Concept & creatie: Leentje Kerremans & Valerie Le Roy
Spel: Nona Demey & Michiel Soete
Coaching: Stef De Paepe & Johan De Smet
Muziek: Janko Beckers
Productie: Kopergietery, KGbe & beeldsmederij De Maan
 
++ MAKERS ++
Valerie & Leentje leerden elkaar kennen op de set. Hun professionele paden kruisten zich geregeld. Beide waren op zoek naar een werkplek en besloten een atelier te huren. Het samen werken in één ruimte vloeide uiteindelijk uit in het delen van vele beeldende ideeën en een gezamenlijke voorstelling.

Valerie Le Roy studeerde Theaterwetenschappen en Theaterkostuumontwerp. Ze werkt voor film en televisie (o.a. Bevergem, Cargo, Home, Ventoux) en theater (o.a. Theater Antigone, BRONKS, KOPERGIETERY). Recent werkte ze mee aan Loopstation (Ontroerend Goed), Zon Dag Kind (TAZ) en invisible (kabinet k). Dit seizoen is ze tevens verbonden aan Craquelé (studio Orka), België Ondertiteld (BRONKS) en de film Mijn vader is een saucisse (Anouk Fortunier).

Leentje Kerremans behaalde in 2008 een master in Beeldende Kunsten aan het Sint-Lucas Gent. De opgedane artistieke ervaring en materialenkennis dreven haar al heel gauw richting kostuumontwerp, waarbij ze een wonderlijke vormentaal combineert met een flinke scheut surrealisme. Naast haar werk voor film (Cafe Derby, Everybody happy, Le passé devant nous, All of us,…) en televisie (Den elfde van den elfde, 13 geboden, De Ridder, Trollie, Ontspoord,…), werkt ze als freelance costumière voor theaterhuizen als Laika, Kopergietery, Froefroe, De Vieze Gasten, Antigone Vooruit, Het Paleis. In 2016 werkte ze - in residentie in CC Ter Dilft - samen met Janko Beckers het zotte muzikaal-beeldende project The Golden Tieger uit.

Theatermaker Michiel Soete studeerde aan het RITCS en werkte de afgelopen jaren samen met o.a. Theater Antigone (Corta Rica), Laika (Aromagic, Piknikk Horrifik), Kaaitheater (Capsaikin), Villanella (Mieren slapen nooit), Jozef Wouters en Nele Vereecken. Vorig seizoen creëerde hij mee Park Katrol (Kopergietery).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Belgica Theater
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
woensdag 15 januari 2020 van 15:00 tot 16:10
Cultuurcentrum Belgica

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

www.ccbelgica.be/nl/programma/kopergi...
info@ccbelgica.be
+32 (0)52 20 26 26
www.ccbelgica.be

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid