Dries Bongaerts - Concert

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Wie één song van Dries Bongaerts hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter. Het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Eens fan, altijd fan. Onder die fans ook bekende namen als Belgisch bluesicoon Roland, de ... Lees meer

Wie één song van Dries Bongaerts hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter. Het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Eens fan, altijd fan.

Onder die fans ook bekende namen als Belgisch bluesicoon Roland, de Amerikaanse Grammy-genomineerde bluesman Guy Davis en de Noorse folk/country troubadour Torgeir Waldemar, die Dries meteen in Noorwegen uitnodigde voor enkele voorprogramma’s nadat Dries voor hem opende in België. Allemaal zijn ze het met elkaar eens: deze man hééft het.

Van een ruwe diamant als straatmuzikant, over frontman van New Rising Sun en nu op de rand van de grote doorbraak met zijn solowerk: Dries Bongaerts sloeg in zijn carrière geen stappen over. Zijn solodebuut For The Light In Thy Heart verscheen in oktober 2017 en werd uitstekend onthaald in de pers en door het publiek.

“Songbarden als Nick Drake, Will Oldham, Townes Van Zandt en vooral de jonge, folky Dylan zijn referenties. Toch biedt Dries de luisteraar veel meer dan alleen die inspiraties. Vrijwel direct word je geraakt door zijn warme, melodieuze gitaarspel waarin eerbied voor traditie sterk naar voren komt.” (daMusic)

"Ontdekking met grote “O”!" (Rootstime)

"Wat tijdens zijn optreden duidelijk was en met dit album nog maar eens bewaarheid wordt, is dat Dries een singer/songwriter is die weet waar hij mee bezig is. Geen nietszeggende lyrics, geen saaie melodieën, maar songs die gevat en tijdloos klinken." (Keys and Chords)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CC De Plomblom Ninove
Graanmarkt 12
9400 Ninove
donderdag 17 juni 2021 van 20:00 tot 22:00
CC De Plomblom Ninove

€ 14,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

054 50 59 50
www.ccdeplomblom.org
ccbalie@ninove.be

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid