De geschiedenis van de kus en alle gevolgen van dien

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Even een steelse blik op de geschiedenis van de liefde en het huwelijk, en wat daar zoal van komt. Geen schuine moppen, natuurlijk, maar een wervelend stukje Plato, goede raad van Plutarchus, het Morganatisch huwelijk en de Karolingische echtscheiding, het vangen van olifanten in de woestijn, kinderboerderijen, vondelingenschuiven, beroemde weeskindjes en vreemde tradities. Naar goede gewoonte ... Lees meer

Even een steelse blik op de geschiedenis van de liefde en het huwelijk, en wat daar zoal van komt.
Geen schuine moppen, natuurlijk, maar een wervelend stukje Plato, goede raad van Plutarchus, het Morganatisch huwelijk en de Karolingische echtscheiding, het vangen van olifanten in de woestijn, kinderboerderijen, vondelingenschuiven, beroemde weeskindjes en vreemde tradities.
Naar goede gewoonte wordt ook deze lezing weer vergezeld van uitgebreid beeldmateriaal en veel vrolijke, soms trieste, maar altijd zedige anekdotes.

Ilse Landuyt studeerde Politieke en Sociale Geschiedenis van de Westerse Wereld en Romaanse Filologie. Met veel beeldmateriaal en anekdotes vertelt ze over Geschiedenis, zoals u het op school nooit gehoord hebt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Crypte
Erembodegem-Dorp
9320 Erembodegem (Aalst)
donderdag 7 november 2019 van 20:00 tot 22:00
Familiekunde Vlaanderen - regio Aalst

gratis

info@familiekunde-aalst.be
www.familiekunde-aalst.be

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid