UiTPAS in Denderleeuw neemt een vliegende start

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

De elektronische spaar- en voordelenkaart UiTPAS werd feestelijk gelanceerd tijdens de nieuwjaarsreceptie op 6 januari en kende een succesvolle start. Op één week tijd hebben al meer dan 150 inwoners er eentje aangeschaft. De UiTPAS is een unieke vrijetijdsformule waarmee je punten kan sparen die in te ruilen zijn tegen kortingen of cadeautjes.

“De Nieuwjaarsreceptie op 6 januari was de ideale gelegenheid om de UiTPAS in onze gemeente te lanceren en dat blijkt nu ook uit de cijfers. Op amper één week hebben al meer dan 150 inwoners een UiTPAS aangeschaft. Dit is een hele mooi start en ik ben ervan overtuigd dat dit aantal nog zal stijgen. Met een UiTPAS kan je punten sparen tijdens vrijetijdsactiviteiten en deze inruilen voor mooie kortingen of cadeautjes. We willen hiermee elke Denderleeuwenaar motiveren om deel te nemen aan activiteiten, gaande van sport over cultuur tot jeugdinitiatieven. De pas is ook een manier om wie het minder goed heeft, mee te laten genieten van het gemeentelijke aanbod”, vertelt schepen voor Cultuur, Alberic Sergooris.

“De UiTPAS is inderdaad een spaar- en voordelenkaart, met voordelen voor iedereen. Kansarmen kunnen bijvoorbeeld met de UiTPAS kortingen krijgen voor activiteiten. De kortingen worden automatisch en discreet toegepast, zodat er geen sprake is van stigmatisering. Dit is een mooi voorbeeld van een inclusief welzijnsbeleid waarbij we alle doelgroepen de kans willen bieden om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten,” legt schepen voor Sociale Zaken en Gelijke Kansen, Sofie Renders, uit.

“Volwassenen betalen 5 euro voor een UiTPAS, kinderen en jongeren onder 18 jaar 2 euro. Wie denkt recht te hebben op een UiTPAS met kansentarief kan contact opnemen met het OCMW. Wie een pas wil aanschaffen kan hiervoor terecht in het Administratief Centrum, het Kasteeltje, de Bibliotheek, de Sporthal en het Huis van het Kind. Bovendien kan je niet alleen punten sparen in Denderleeuw, maar in elke gemeente of stad in Vlaanderen (en Brussel) die aangesloten is”, zegt schepen Sergooris.

Wie meer info wenst over de UiTPAS, waar en hoe je punten kan sparen, kan een kijkje nemen op www.denderleeuw.be/uitpas.

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid