Scheldelandse Gidsen - De aanbidding van het Lam Gods (lezing)

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Na een grote restauratie hangt het retabel De aanbidding van het Lam Gods sinds 2020 opnieuw in de Sint-Baafskathedraal in Gent. Een ideale gelegenheid om eens stil te staan bij dit meesterwerk, de makers ervan en de opdrachtgevers. Het schilderij staat bol van de symboliek: de figuren, de planten, … Alles heeft een betekenis. Ontdek het allemaal in deze boeiende lezing! Marie-Jeanne Buyle is ... Lees meer

Na een grote restauratie hangt het retabel De aanbidding van het Lam Gods sinds 2020 opnieuw in de Sint-Baafskathedraal in Gent. Een ideale gelegenheid om eens stil te staan bij dit meesterwerk, de makers ervan en de opdrachtgevers. Het schilderij staat bol van de symboliek: de figuren, de planten, … Alles heeft een betekenis. Ontdek het allemaal in deze boeiende lezing!
Marie-Jeanne Buyle is regiogids voor Scheldeland West. Na haar pensioen volgde ze een gidsenopleiding en daar kreeg ze de Van Eyck-microbe te pakken. Ze geeft regelmatig rondleidingen in Wetteren over de diefstal van het paneel van de Rechtvaardige Rechters en kent alles over de planten die op het drieluik staan.
Zaal Melopee
5 euro

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kasteel van Laarne
eekhoekstraat 5
9270 Laarne
vrijdag 17 september 2021 van 20:00 tot 22:00
Lokaal bestuur Laarne

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

webshoplaarne.recreatex.be/
jeugd.cultuur@laarne.be
09 365 24 10
webshoplaarne.recreatex.be
Voordelen bij Lokaal bestuur Laarne

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid