Rasa

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

8 +

Kan je leven zonder aanraking? Blijft je huid altijd hetzelfde? Wat vertelt je huid over jou? Door je huid voel je de warme bries op een zomeravond, de vervelende jeuk van een insectenbeet en het rustgevend gevoel van een vriendenhand op je schouder. Blosjes op je wangen, kippenvel of zweetdruppels verraden wat jij voelt. Je huid is een antenne die kan zenden en ontvangen. Je huid omhult je ... Lees meer

Kan je leven zonder aanraking? Blijft je huid altijd hetzelfde? Wat vertelt je huid over jou?Door je huid voel je de warme bries op een zomeravond, de vervelende jeuk van een insectenbeet en het rustgevend gevoel van een vriendenhand op je schouder. Blosjes op je wangen, kippenvel of zweetdruppels verraden wat jij voelt. Je huid is een antenne die kan zenden en ontvangen. Je huid omhult je als een jas die je beschermt. Zij vertelt over je leeftijd en gezondheid. Huidskleur bestaat er in vele tinten, die in de loop van miljoenen jaren ontstonden als bescherming tegen de zon. Waar je voorouders vandaan kwamen bepaalt je huidskleur nu. Je huidskleur vertelt over je geschiedenis.

Je kan je huid gebruiken als een canvas en haar versieren met make-up of tattoos. Hierdoor geef je een stukje prijs van wie je bent of wilt zijn. Het is heerlijk om met je huid de ander teder aan te raken en te voelen. Je voelt je verbonden, veilig en gelukkig. Hier kan het contact in de virtuele wereld niet tegen op. De wereld die binnenkomt langs het scherm blijft ontastbaar. Rasa wil de rijkdom van de tactiele ervaring onder de aandacht van kinderen brengen. Het verbaast ons niet dat sommige hedendaagse kunstenaars aandacht geven aan de huid, haar benaderen, vragen stellen en transformeren. 

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Zaal 't Sestich
Kerkstraat 111
9200 Dendermonde
za 27 februari 2021 van 10:30 tot 12:00
za 27 februari 2021 van 14:00 tot 15:30
zo 28 februari 2021 van 14:00 tot 15:30
zo 28 februari 2021 van 16:00 tot 17:30
Cultuurcentrum Belgica

gratis

www.ccbelgica.be/nl/programma/rasa
info@ccbelgica.be
+32 (0)52 20 26 26
www.ccbelgica.be

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid