OPEN DEUR Academie voor Beeldende Kunsten - 8 mei'21

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

***Onder voorbehoud Covid19-maatregelen:*** Op zaterdag 8 mei '21 stellen de Stedelijke Academies voor Beeldende Kunsten, DKO en KSO, haar deuren van 9.00 uur tot 17.00 uur voor jou open. Bezoek op 8 mei ook onze nieuwe gebouwen als grote uitbreiding van de Academie aan de Capucienenlaan 8 te Aalst. De tweede ingang vind je in de Nieuwbeekstraat 3. Samen met onze studenten verken je met alle ... Lees meer

***Onder voorbehoud Covid19-maatregelen:***

Op zaterdag 8 mei '21 stellen de Stedelijke Academies voor Beeldende Kunsten, DKO en KSO, haar deuren van 9.00 uur tot 17.00 uur voor jou open.

Bezoek op 8 mei ook onze nieuwe gebouwen als grote uitbreiding van de Academie aan de Capucienenlaan 8 te Aalst. De tweede ingang vind je in de Nieuwbeekstraat 3.
Samen met onze studenten verken je met alle bezoekers wat beeldende kunst kan zijn. Iedereen kan komen kijken en voelen met handen-vingertoppen-oren-je hart en ziel.
Voor alle kinderen zijn leuke, creatieve activiteiten voorzien.
Na alle inspanningen kan iedereen genieten van een hapje en een drankje. Je proeft zo meteen de Academiesfeer!

De tentoonstelling is de hele maand mei te bezichtigen. Meer informatie over de opleidingen en de inschrijvingen zijn ofwel te bekomen op onze website, via mail of telefoon, of in een persoonlijk gesprek op de academie.
We heten je van harte welkom!

Iedereen kan KUNST!

• Vanaf je 6 jaar kan je je laten inschrijven in de Kinderateliers voor 2 lestijden per week (1.40 uur), 6 jaar lang. In deze ateliers staat je fantasie centraal en kan je die kwijt in tal van speelse vormen en kleuren in klei, verf, papier en allerlei andere materialen.
• Eens je 12 bent kan je kiezen voor Beeldende vorming, Architecturale vorming of Digitaal Beeldende vorming, dit voor 4 lestijden (3.30 uur) per week, 6 jaar lang.
• Op het ogenblik dat je 18 jaar bent staat het hele gamma van namiddag- avond- en weekendlessen voor volwassenen open.
De specifieke opleidingen lopen standaard 5 + 2 jaar aan 8 lestijdens per week. Een eerder theoretische kunstopleiding van 2 lestijden per week, voor 3 jaar kan ook.

In de namiddag, ’s avonds of in het weekend: altijd creatief actief.
Ben je +18 jaar en nieuw aan de Academie? Dan volg je best het initiatieatelier van 2 jaar, aan 4 lestijden per week, in de opleiding Beeldende Vorming +18. Hier leer je de basis van kleur, perspectief en volume, in 2D én ook een basis van 3D.
Wie echter al een artistieke en technische vooropleiding heeft gevolgd, kan meteen een specifieke kunstopleiding kiezen zoals Installatie en Beeldhouwkunst, Fotokunst, Grafiekkunst, Interieurontwerp, Keramiek, Tekenkunst, Levend model of Schilderkunst. Dit kan zowel op dinsdag-en donderdagnamiddag, ‘s avonds van dinsdag tot vrijdag of in het weekend, op vrijdagavond en zaterdagmorgen. Deze opleidingen duren 5 + 2 jaar aan 8 lestijden per week. Grafiekkunst en Keramiek dagatelier kan voor 10 + 2 jaar aan 4 lestijden per week.
Nieuw opties: Wie al één van deze opleidingen met succes heeft gevolgd kan zich inschrijven voor een vervolgopleiding Projectatelier Schilderkunst of Projectatelier Tekenkunst.
Voor wie zich eerder op een theoretische manier wilt verdiepen in de Beeldende Kunst, kan sinds dit jaar de opleiding Beeldcultuur van 3 jaar volgen aan 2 lestijden per week. Combinaties van opleidingen behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Hiervoor hoeft u niets bij te betalen.
Meer info vind je op www.academiebk-aalst.be/dko.

Kunstsecundair onderwijs, een volwaardige keuze.

Kunstsecundair onderwijs is één van de studiemogelijkheden vanaf het derde jaar, ook wel tweede graad genoemd, om je diploma secundair te behalen.
Je krijgt het basisprogramma van algemene vakken zoals taalvakken, wiskunde, wetenschapsvakken, geschiedenis en natuurlijk ook kunstgeschiedenis. Hiermee blijven alle kansen open voor het hoger onderwijs. Met 12 à 16 uur kunstvakken per week is je programma compleet.
Voor de richtingen Audiovisuele Vorming en Toegepaste Beeldende Kunsten zijn de klasgroepen maximaal 16 leerlingen groot. Dit houdt het pedagogisch comfort voor iedereen hoog. De inschrijvingen verlopen volgens de chronologie van de aanmelding vanaf 8 mei 2021.
4 afstudeerrichtingen in het Kunst secundair onderwijs (KSO):
Vanaf jouw eerste schooldag aan onze Academie, in het derde secundair, kan je kiezen voor de richting Audiovisuele Vorming of voor Beeldende en Architecturale Kunsten. Overal krijg je in de kunstvakken een brede basis mee. Naderhand komen specifieke technieken aan bod.
Bij aanvang van het 5de secundair zijn extra keuzemogelijkheden. Naast de richting Audiovisuele Vorming kan je ook instromen in de richtingen Vrije Beeldende Kunst, Toegepaste Beeldende Kunst of Architecturale en Binnenhuiskunst.
Ontdek de vele studiemogelijkheden!
Dit kan op www.academiebk-aalst.be.

Inschrijven:

Voor DKO: de eerste twee weken van juli en de laatste twee weken van augustus 2021 : van dinsdag tot vrijdag: 10 uur tot 19 uur, op zaterdag: 9 uur tot 15 uur.
Tijdens de maand september 2021: van dinsdag tot vrijdag: 14 uur tot 21 uur, op zaterdag: 9 uur tot 15 uur.

Voor KSO: tijdens de eerste week van juli en de laatste twee weken van augustus 2021: van maandag tem donderdag: 9 uur tot 16 uur en woensdag tot 12 uur. Steeds op afspraak.

Met vriendelijke groeten,

Els Talloen
directeur
KSO
Wouter Cornillie
directeur
DKO

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Academie voor Beeldende Kunsten Aalst
Capucienenlaan 8
9300 Aalst
zaterdag 8 mei 2021 van 09:00 tot 17:00
Academie Beeldende Kunst Aalst

gratis

053 72 39 65
www.academiebk-aalst.be

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid