Online leesclub - Tommy Orange - 'Er is geen daar daar'

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

16 +

Literatuur

De derde bijeenkomst van onze leesclub, die dit seizoen helemaal in het teken staat van reizen. Wegens de maatregelen tegen het coronavirus gaat deze editie online door. De vaste moderators, Bart, Els en Renate, nemen ons tijdens dit nieuwe leesclubseizoen mee op wereldreis naar Polen, Frankrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Hong Kong. Lees en discussieer mee. Als je een ... Lees meer

De derde bijeenkomst van onze leesclub, die dit seizoen helemaal in het teken staat van reizen. Wegens de maatregelen tegen het coronavirus gaat deze editie online door.

De vaste moderators, Bart, Els en Renate, nemen ons tijdens dit nieuwe leesclubseizoen mee op wereldreis naar Polen, Frankrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Hong Kong. Lees en discussieer mee. Als je een volgende keer uit de auto of het vliegtuig stapt in het land van jouw dromen, bekijk je dat gebied met een nieuwe blik.

Iedereen kijkt uit naar de Big Oakland Powwow: hét evenement van het jaar. Iedereen zal er zijn – de lieve mensen, de bange, de vrolijke, maar ook de boze en de gewelddadige. Hun stemmen schetsen een mozaïek van verlangens, verwijten en verwachtingen. Dit zal niet anders dan schokkend kunnen aflopen. Jacquie Red Feather is onlangs gestopt met drinken en probeert een weg terug te vinden naar de familie die ze achterliet in schande. Dene Oxendene probeert zijn leven op een rijtje te krijgen na de dood van zijn oom. Opal Viola Victoria Bear Shield komt om haar neefje Orvil, die zichzelf de traditionele Indiaanse dans heeft aangeleerd door te kijken naar YouTube-video’s, voor de eerste keer te zien optreden voor publiek. Dit wordt een glorieus samenzijn, een spektakel van heilige tradities en vertoon. Dit wordt een dag van opoffering, heldenmoed, en verlies.

‘Wat in Er is geen daar daar verteld wordt (en, vooral: dat het verteld wordt) heeft zoveel maatschappelijke urgentie, dat hoe het verteld wordt bijzaak lijkt.’ (NRC Handelsblad)

Moderator tijdens deze leesclub is Renate Coen.Praktisch:
› woensdag 24 februari 2021, van 20 tot 22 uur
› gratis - inschrijven is vereist
› locatie: gezellig bij u thuis, op een scherm naar keuze.

Toon kaart Utopia bibliotheek
Utopia 1
9300 Aalst
woensdag 24 februari 2021 van 20:00 tot 22:00
Hoofdbibliotheek Aalst

gratis

www.utopia-aalst.be
info@utopia-aalst.be
053 72 38 51

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid