Netwerk Film: Martin Eden

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Prachtige poëtische Italiaanse film over een negatieve held. De zeeman Martin Eden redt Arturo, de jongste zoon uit een rijke familie, uit een penibele situatie. Die neemt hem mee naar zijn huis waar hij Elena, Arturo’s zus, ontmoet. Hij is op slag verliefd. De jonge, aantrekkelijke en verfijnde vrouw is bovendien een symbool van de sociale status waarnaar hij streeft. Martins droom is om ... Lees meer

Prachtige poëtische Italiaanse film over een negatieve held.

De zeeman Martin Eden redt Arturo, de jongste zoon uit een rijke familie, uit een penibele situatie. Die neemt hem mee naar zijn huis waar hij Elena, Arturo’s zus, ontmoet. Hij is op slag verliefd. De jonge, aantrekkelijke en verfijnde vrouw is bovendien een symbool van de sociale status waarnaar hij streeft. Martins droom is om ondanks zijn bescheiden afkomst en de vele obstakels schrijver te worden. Via de oudere intellectueel Russ Brissenden belandt hij echter in socialistische kringen, waardoor hij in conflict komt met Elena en de burgerlijke wereld.

De charismatische acteur Luca Marinelli werd op het Filmfestival van Venetië bekroond voor zijn vertolking met de Prijs voor Beste Acteur.

Martin Eden is een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Pietro Marcello verplaatste het verhaal naar het Napels van voor de Tweede Wereldoorlog en laat het zo ook een geschiedenis zijn over hoe de 20ste eeuw het heden beïnvloedt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst
Houtkaai
9300 Aalst
vr 10 januari 2020 van 20:00 tot 22:07 wo 15 januari 2020 van 20:00 tot 22:07
Netwerk Aalst

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

netwerkaalst.be/nl/films/martin-eden

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid