Netwerk Film: An Elephant Sitting Still

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Verbluffend visueel klaaglied voor een land. De dageraad breekt aan in een troosteloze, grijze industriestad in het noorden van China. Tot zonsondergang volgen we vier personages wiens levens elkaar zullen kruisen. Er is Yu Cheng, een jonge boef die op zoek gaat naar de 16-jarige Wei Bu die per ongeluk zijn broer levensgevaarlijk verwondde. Daarnaast hebben we de 60-jarige Wang Jin die vreest ... Lees meer

Verbluffend visueel klaaglied voor een land.

De dageraad breekt aan in een troosteloze, grijze industriestad in het noorden van China. Tot zonsondergang volgen we vier personages wiens levens elkaar zullen kruisen. Er is Yu Cheng, een jonge boef die op zoek gaat naar de 16-jarige Wei Bu die per ongeluk zijn broer levensgevaarlijk verwondde. Daarnaast hebben we de 60-jarige Wang Jin die vreest dat hij door zijn familie in een home zal gestopt worden. En dan hebben we nog Huang Ling, klasgenote van Wei Bu, die een relatie heeft met een directielid van school. De titel verwijst naar een mythe: in het verre noorden van China zou er een olifant in een zoo zitten, die weigert te eten en te bewegen om zo alle leed van de wereld van zich af te laten glijden. Eén van de hoofdpersonages wil die olifant per se gaan bezoeken.

Een film van een uitzonderlijk hoog esthetisch niveau: lange takes, meesterlijk gebruik van scherpte-diepte, gedempt kleurenpalet, heel mooie soundtrack. Dit alles zorgt voor een melancholische sfeer en voor emotionele diepgang. De jonge regisseur pleegde zelfmoord net nadat de film klaar was.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Netwerk Aalst
Houtkaai 15
9300 Aalst
donderdag 19 december 2019 van 19:00 tot 22:54
Netwerk Aalst

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

netwerkaalst.be/nl/films/an-elephant-...

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid