Maandag Verwendag: 'Congo, het rijkste land ter wereld' door Peter Verlinden

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

18 +

Lezing in de 'Rond Erato' reeks van bib Ninove. Maandag Verwendag: wereldse lezingen met een hapje en een drankje. Opgelet! Reserveren is noodzakelijk. Deze lezing kost 5 euro (1.50 euro UiTpas aan kansentarief). Maandag 9 september komt Peter Verlinden langs om te vertellen over Congo. De lezing gaat over de onmetelijke ondergrondse en ook bovengrondse rijkdommen van Congo, maar ook over ... Lees meer

Lezing in de 'Rond Erato' reeks van bib Ninove.
Maandag Verwendag: wereldse lezingen met een hapje en een drankje. Opgelet! Reserveren is noodzakelijk. Deze lezing kost 5 euro (1.50 euro UiTpas aan kansentarief).

Maandag 9 september komt Peter Verlinden langs om te vertellen over Congo. De lezing gaat over de onmetelijke ondergrondse en ook bovengrondse rijkdommen van Congo, maar ook over oorlog van de afgelopen ruim twintig jaar in en om (Oost-)Congo, de oorzaken, de gevolgen, vanuit het perspectief van de verschillende betrokken groepen (mijnbouwers, rebellen, leger, overheidsambtenaren, vluchtelingen, bevolking). Het verwante boek ‘Het goud van Congo’ verscheen eerder bij Houtekiet, Antwerpen-Brussel.
Deze lezing wordt telkens weer aangepast aan de jongste actualiteit uit de regio, de aanslepende politieke crisis, de onderdrukking van de vrije stemmen, de economische rampspoed, de rol van de buitenlandse mogendheden bij dit alles (onder meer China, maar ook Europa/België), enz.

UiTPAS voordeel!
10 UiTpashouders kunnen in ruil voor 10 UiTpunten gratis naar deze 'Maandag Verwendag' komen. Wees er snel bij!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek Ninove
Graanmarkt 12
9400 Ninove
maandag 9 september 2019 van 20:00 tot 22:00
Bibliotheek Ninove

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

bib@ninove.be
054324004
ninove.bibliotheek.be

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid