Lezing Jelle Haemers: Wondere wijvenwereld. Vrouwen in de middeleeuwse stad

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

18 +

Samenleving

De middeleeuwen worden doorgaans voorgesteld als een donkere, gewelddadige periode waarin vrouwen weinig rechten hadden. In het recent verschenen boek De middeleeuwen worden doorgaans voorgesteld als een donkere, gewelddadige periode waarin vrouwen weinig rechten hadden. In het recent verschenen boek ‘Wijvenwereld’ veegt historicus Jelle Haemers samen met Andrea Bardyn en Chanelle ... Lees meer

De middeleeuwen worden doorgaans voorgesteld als een donkere, gewelddadige periode waarin vrouwen weinig rechten hadden. In het recent verschenen boek De middeleeuwen worden doorgaans voorgesteld als een donkere, gewelddadige periode waarin vrouwen weinig rechten hadden. In het recent verschenen boek ‘Wijvenwereld’ veegt historicus Jelle Haemers samen met Andrea Bardyn en Chanelle Delameillieure de vloer aan met de clichés over vrouwen in die tijd. De middeleeuwen hebben meer raakvlakken met het heden dan we denken, en vrouwen speelden méér dan een bijrol.

Prof. Haemers (KU Leuven) laat in deze lezing twee vrouwen uit de middeleeuwse stad aan het woord: een succesvolle zakenvrouw en een welgestelde bordeelhoudster. Het boeiende leven van deze twee dames gunt ons een nieuwe inkijk in de fascinerende wereld van middeleeuwse ‘wijven’.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart bibliotheek Wetteren
Markt 27
9230 Wetteren
dinsdag 12 november 2019 van 20:00 tot 22:00
Openbare Bibliotheek Wetteren

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

bibliotheek@wetteren.be
09 369 26 78
apps.ticketmatic.com/widgets/cc_nova/...
Voordelen bij Openbare Bibliotheek Wetteren

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid