Kim Van den Brempt - pianoconcert

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Dit concert werd geannuleerd omwille van de Corona-pandemie. We zoeken een nieuwe datum in seizoen 2022-2023 voor dit pianoconcert.  De eerst keer dat Pianist Kim Van den Brempt in contact kwam met Philip Glass was via de film Koyaanisqatsi in 1982. Pas onlangs ging hij zich verder verdiepen zich in het gigantische oeuvre van de beroemde Amerikaanse componist, en hij raakte gefascineerd. Hij ... Lees meer

Dit concert werd geannuleerd omwille van de Corona-pandemie. We zoeken een nieuwe datum in seizoen 2022-2023 voor dit pianoconcert. 

De eerst keer dat Pianist Kim Van den Brempt in contact kwam met Philip Glass was via de film Koyaanisqatsi in 1982. Pas onlangs ging hij zich verder verdiepen zich in het gigantische oeuvre van de beroemde Amerikaanse componist, en hij raakte gefascineerd.

Hij vroeg vijf bevriende Belgische componisten om een nieuw werk te maken, in dialoog met Philip Glass: Raf Keunen, Johan Hoogewijs, Tuur Florizoone, Reinhard Vanbergen en Brendan Jan Walsh. Tijdens het concert speelt Kim Van den Brempt die nieuwe stukken in combinatie met piano-etudes van Philip Glass.

'Moving' verwijst naar movie, film, bewegend beeld, maar moving betekent ook ontroerend. En hoe kan Kim Van den Brempt ontroeren? Door piano te spelen met zijn handen. Moving Hands. 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Belgica Theater
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
vrijdag 7 mei 2021 van 20:00 tot 00:00
Cultuurcentrum Belgica

gratis

www.ccbelgica.be/nl/programma/kim-van...
info@ccbelgica.be
+32 (0)52 20 26 26
www.ccbelgica.be

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid