Hoe leer ik oude geschriften lezen? Een inleiding.

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Wie met familieonderzoek begint is ontdekt al gauw dat het lezen van oude geschriften niet zo vanzelfsprekend is en sommigen haken dan af. En begrijpen van wat er geschreven staat is vaak een tweede mogelijk struikelblok. Onderzoek hoeft daar niet vast te lopen. Familiekunde Aalst plant daarom komend voorjaar een cursus voor beginnende genealogen. Om een beetje mee te geven wat eventuele ... Lees meer

Wie met familieonderzoek begint is ontdekt al gauw dat het lezen van oude geschriften niet zo vanzelfsprekend is en sommigen haken dan af. En begrijpen van wat er geschreven staat is vaak een tweede mogelijk struikelblok.
Onderzoek hoeft daar niet vast te lopen. Familiekunde Aalst plant daarom komend voorjaar een cursus voor beginnende genealogen.
Om een beetje mee te geven wat eventuele deelnemers kunnen verwachten, geven we een overzicht van de behandelde teksten en de opbouw van de cursus. Verschillende thema's uit het leven van onze voorouders komen aan bod en de inhoud en de mogelijkheden van diverse bronnen worden voorgesteld.
Bij de cursussen uit het verleden is er een ruime selectie aan teksten opgebouwd, met een verschillende moeilijkheidsgraad. Daarvan passeren enkele voorbeelden de revue.
Wie belangstelling heeft voor dergelijke cursus kan vragen stellen en zo mee de keuze van teksten en onderwerpen helpen bepalen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Crypte
Erembodegem-Dorp
9320 Erembodegem (Aalst)
donderdag 6 februari 2020 van 20:00 tot 22:00
Familiekunde Vlaanderen - regio Aalst

gratis

info@familiekunde-aalst.be
www.familiekunde-aalst.be

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid