gespreksavond : leren neen zeggen

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

18 +

Zingeving, filosofie en religie

iedereen maakt het wel eens mee : iemand vraagt je iets en je zou het liefst neen zeggen, maar dat doe je niet. Het heeft vaak een negatieve klank en hoort daarom nu eenmaal niet bij aardig zijn. We vinden het ook heel belangrijk om anderen te helpen : help jij mij, dan help ik jou ; maar zeg jij neen tegen, mij, dan zeg ik de volgende keer ook neen tegen jou. Allemaal redenen waarom we het ... Lees meer

iedereen maakt het wel eens mee : iemand vraagt je iets en je zou het liefst neen zeggen, maar dat doe je niet. Het heeft vaak een negatieve klank en hoort daarom nu eenmaal niet bij aardig zijn. We vinden het ook heel belangrijk om anderen te helpen : help jij mij, dan help ik jou ; maar zeg jij neen tegen, mij, dan zeg ik de volgende keer ook neen tegen jou. Allemaal redenen waarom we het lastig vinden om neen te zeggen. Maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Het valt of staat met het creëren van helderheid, bewustwording en het aandurven om eigen keuzes te gaan maken. Ann Illegems tracht ons inzicht te geven in de mechanismen achter 'the disease to please', de ziekte van het willen behagen. Hoe je grenzen bepalen en duidelijk maken dat je iets niet wil doen.
Meteen worden tips en tricks gegeven om diplomatisch neen te kunnen zeggen en op die manier bewust te kiezen voor jezelf.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart buurthuis Wastyne
Boonwijkstraat 80
9200 Sint-Gillis-Bij-Dendermonde (Dendermonde)
Van di 15 oktober 2019 19:00 tot di 22 oktober 2019 21:30
Femma Boonwijk Dendermonde

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

judithdesmedt47@gmail.com
052214518
gsm 0473866252

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid