Digitale Tentoonstelling van IBSO De Horizon

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Kunst en kunsteducatie

Tweejaarlijks organiseert IBSO De Horizon een kunsttraject met haar leerlingen rond een bepaald thema. Het project wordt normaliter afgesloten met een echte tentoonstelling. De coronamaatregelen staken daar een stokje voor, maar kunstleerkrachten Annelies en Babette zochten en vonden een oplossing: een digitale tentoonstelling via Kunstoevers Kanaal. Sinds het begin van dit schooljaar werkten ... Lees meer

Tweejaarlijks organiseert IBSO De Horizon een kunsttraject met haar leerlingen rond een bepaald thema. Het project wordt normaliter afgesloten met een echte tentoonstelling. De coronamaatregelen staken daar een stokje voor, maar kunstleerkrachten Annelies en Babette zochten en vonden een oplossing: een digitale tentoonstelling via Kunstoevers Kanaal.

Sinds het begin van dit schooljaar werkten de leerlingen rond het thema ""Natuurlijk"". In de brainstormsessies brachten de leerlingen aan welke ideeën dat thema bij hen opriep: de seizoenen, fauna en flora, de elementen water, vuur, aarde en lucht, maar ook natuurrampen. Deze thema's werden met behulp van twee kunstenaars via verschillende kunstvormen uitgewerkt. Jonas Callaert, die vaak met duct tape en olieverf werkt, en WAF, die als graffitiartiest bekend staat.

Samen met deze twee kunstenaars gingen de leerlingen aan de slag, en het resultaat mag er zijn. Bewonder de tekeningen, graffitiwerken, schilderijen en keramiek hier: https://www.aalst.be/kunstoevers/ibso-de-horizon-natuurlijk.

Bekeek je de online tentoonstelling of maakte je zelf ook een werkje? Dan verdien je hiervoor een UiTpunt. Sparen kan door een mailtje te sturen naar uitpas@aalst.be met vermelding van je naam en UiTPASnummer.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Dienst Cultuur Aalst
Onderwijsstraat 1
9300 Aalst
Van 6 mei 2020 tot 30 juni 2020
Dienst Cultuur Aalst

gratis

www.aalst.be/kunstoevers/ibso-de-hori...

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid