De erfenis van overgrootvader. Vind ik die terug?

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Veel Vlamingen van nu hebben een eigen huis of appartement. Aangekocht of zelf gebouwd op een stuk bouwgrond. Zeker bij de landbouwers onder onze voorouders, was het bezit van een eigen hoeve met erf ook vroeger iets wat werd nagestreefd. Hoe komen we te weten wanneer een bepaald stuk onroerend goed werd gekocht of wanneer het bezit van de ene generatie overging op een andere? Met zijn ... Lees meer

Veel Vlamingen van nu hebben een eigen huis of appartement. Aangekocht of zelf gebouwd op een stuk bouwgrond. Zeker bij de landbouwers onder onze voorouders, was het bezit van een eigen hoeve met erf ook vroeger iets wat werd nagestreefd.
Hoe komen we te weten wanneer een bepaald stuk onroerend goed werd gekocht of wanneer het bezit van de ene generatie overging op een andere?
Met zijn voordracht met als titel “Kopen en erven van onroerend goed. Een zoektocht doorheen belastingarchieven” komt Pieter De Reu (wetenschappelijk medewerker aan de VUB en de UGent) ons meer vertellen over de archieven waarin dergelijke informatie terug te vinden is. We denken daarbij aan de archieven van de registratie- en hypotheekkantoren en van het kadaster, waar de overheid onder meer omwille van belastingen die informatie bewaarde. Hoe vinden we daarin onze weg en welke informatie is er beschikbaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Crypte
Erembodegem-Dorp
9320 Erembodegem (Aalst)
donderdag 5 december 2019 van 20:00 tot 22:00
Familiekunde Vlaanderen - regio Aalst

gratis

info@familiekunde-aalst.be
www.familiekunde-aalst.be

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid