Bruegel verteld, verhalen als schilderijen

×

Waarschuwingsbericht

UiTPAS Dender maakt gebruik van cookies. Meer weten.

De verteller verbeeldt met woord en vertelkunst wat Bruegel met verf en schildertalent geschilderd heeft. Bij veel mensen zit Bruegel in het onderbewuste collectieve geheugen ingebakken, zo ook bij Selle de Vos. Herinneringen als kind leiden hem van Kinderspelen en Spreekwoorden naar Boeren Bruegel met een Bruegel buffet hier en Bruegel feesten daar, zeker in een landelijke omgeving. De ... Lees meer

De verteller verbeeldt met woord en vertelkunst wat Bruegel met verf en schildertalent geschilderd heeft.
Bij veel mensen zit Bruegel in het onderbewuste collectieve geheugen ingebakken, zo ook bij Selle de Vos. Herinneringen als kind leiden hem van Kinderspelen en Spreekwoorden naar Boeren Bruegel met een Bruegel buffet hier en Bruegel feesten daar, zeker in een landelijke omgeving.

De ontdekking van de intrigerende en veelzijdige Bruegel komt later. In een Brussels museum sloeg de driedimensionale levendige weergave van ‘De val van de opstandige Engelen’ in als een bom in de verteltuin van Selle.

Als een nestrover tovert hij nu de verhalen uit de verzameling prachtige schilderijen, grafische tekeningen en etsen tevoorschijn. Hij laat de monkelende Bruegel de menselijke dwaasheid en betweterij met mededogen in de verf zetten. Tijdloze en algemeen menselijke thema’s – dé inhoud van sterke verhalen - zitten verweven in het werk van Pieter Bruegel de Oude.

Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht. Dit kan vanaf maandag 2 september 9.00 uur via bibliotheek@denderleeuw.be, 053/66.84.84 of aan de balie in de bibliotheek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Openbare Bibliotheek Denderleeuw
Vrijheidsstraat 11
9470 Denderleeuw
vrijdag 4 oktober 2019 van 20:00 tot 21:30
Gemeente Denderleeuw - Bibliotheek

gratis

bibliotheek@denderleeuw.be
053/668484
www.denderleeuw.be/nl/events/1992/bru...

UiTPAS is een initiatief van

CultuurNet Vlaanderen

Voor professionelen
UiTdatabank | UiTnetwerk

cultuur-en vrije tijdsinformatie
UiTinVlaanderen | UiTmetVlieg

met steun van de Vlaamse Overheid